Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Κατω τα χερια απο την Μ.Υ.Κ


Μετα απο τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας ο οποιος πρότεινε μέχρι και διαλυση της Μ.Υ.Κ μετα τα οσα συνέβησαν στην ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης θα θέλαμε να θυμήσουμε στον Υπουργο πως ο στρατός και πόσο μάλλον οι Ειδικες Δυναμείς στις οποίες ανήκει η Μ.Υ.Κ αποτελούν μεγάλη εγγύηση ασφάλειας για την πατρίδα μας, αλλα ταυτόχρονα μας υπενθυμίζουν πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι αφιερωμενοι στο υπερτοτατο χρέος – την διαφύλαξει της ελευθεριας – και είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε θυσια στο πεδίο της μάχης για υπεράσπαση της πατρίδας και του εθνους.

Ακολουθεί η επίσημη άποψη του σύνδεσμου εφέδρων βατραχανθρώπων Κύπρου.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου αλλά και τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του έντιμου Υπουργού Άμυνας, σε σχέση με τα τελευταία δύο περιστατικά στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ), για τα οποία διεξάγεται έρευνα σύμφωνα με τις καθορισμένες διαδικασίες, οφείλουμε να αναφέρουμε τ' ακόλουθα, με σκοπό να τοποθετήσουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις:
1. Σ' ό,τι αφορά το πρώτο περιστατικό, κατά το οποίο ναύτης ειδικοτήτων ξυλοκοπήθηκε στη σκοπιά, ν' αναφέρουμε ότι, παρά τους δικούς τους ισχυρισμούς, μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο σε βάρος οποιουδήποτε στελέχους της ΜΥΚ.
2. Η απόδοση ευθυνών από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας σε στελέχη της ΜΥΚ για το πιο πάνω περιστατικό και η έμμεση ή άμεση υιοθέτηση αυτής της θέσης από τον Υπουργό Άμυνας, προτού αποπερατωθεί η έρευνα, είναι επιεικώς απαράδεκτη.
3. Σ' ό,τι αφορά το δεύτερο περιστατικό, κατά το οποίο βατραχάνθρωπος φέρεται να χαστούκισε ναύτη ειδικοτήτων, ο Υπουργός θα πρέπει πρώτα να ψάξει για τα βαθύτερα αίτιά του και ορθά θα έπραττε αν δεν προέβαινε σε αχρείαστες δημόσιες δηλώσεις, που προσβάλλουν το πιο επίλεκτο και αξιόμαχο κομμάτι της Εθνοφρουράς, και όλους εμάς που το υπηρετήσαμε με περηφάνια.
4. Θα πρέπει να γνωρίζει ο Υπουργός αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος ότι κάποια άτομα δυστυχώς, με την παντελή αδιαφορία τους και έλλειψη σεβασμού προς το καθήκον που έχουν να επιτελέσουν έναντι της πατρίδας τους, επιβαρύνουν την υπηρεσία της ΜΥΚ, επικαλούμενοι με φυγοπονία ανυπόστατες δικαιολογίες, με αποτέλεσμα τα αξιόλογα στελέχη της ΜΥΚ, που θέλουν να υπηρετούν αξιοπρεπώς και με περηφάνια την Εθνοφρουρά, να επωμίζονται αδικαιολόγητα τις συνέπειες των πράξεων και παραλείψεών τους.
5. Λέγοντας αυτά, σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι είμαστε υπέρ οποιασδήποτε αδικαιολόγητης βίας σε βάρος οποιουδήποτε.
6. Ταυτόχρονα, όμως, διερωτόμαστε πώς, μόνο και μόνο με αφορμή τα πιο πάνω, ο έντιμος Υπουργός νομιμοποιείται να δηλώνει ότι «δεν θα διστάσει ακόμη και να κλείσει τη Μονάδα». Μήπως επειδή κάποιοι αστυνομικοί κατηγορούνται για διαφθορά, θα πρέπει κατ' αναλογία να κλείσει η Αστυνομία;
7. Καλούμε το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με τους επιτελείς του να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης της ΜΥΚ με προσωπικό, που να μπορεί να βοηθά στην ομαλή λειτουργία της, απομακρύνοντας απ' αυτήν ξένα και ανεπιθύμητα σώματα.
8. Τελειώνοντας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις του Υπουργού έγιναν βεβιασμένα και ότι ο ίδιος αναγνωρίζει τη σημασία της ύπαρξης της ΜΥΚ, πράγμα για το οποίο τον καλούμε να το αναγνωρίσει και να ανασκευάσει δημόσια τις προηγούμενες δηλώσεις του.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ
ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου