Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Καταδικάζουμε την νέα εγκύκλιο !



Η ιστοσελίδα μας ( ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – http://www.risenation.blogspot.com/ ), αφού πρώτα εκφράζει τις ανησυχίες της για την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας, όσο αφορά την εισαγωγή της «διδασκαλίας της επαναπροσέγγισης» στα σχολεία, καταδικάζει την εν λόγω ενέργεια για τους πιο κάτω λόγους :

- Γιατί πρώτον η επαναπροσέγγιση δεν διδάσκεται. Βιώνεται. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι παππούδες και οι προπάπποι μας ζούσαν αρμονικά με τους Τουρκοκύπριους πολλά χρόνια πρίν. Επίσης, εκατοντάδες κόσμος συρρέει από και προς τα κατεχόμενα, από και προς τις ελεύθερες περιοχές μας επι καθημερινής βάσεως. Το εν λόγω επιχείρημα του υπουργού παιδείας καταρρίπτεται.
- Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση την αλλαγή των βιβλίων ιστορίας, λόγω προηγουμένων αντεθνικών απόψεων πολιτικών στελεχών για διαγραφή της «παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής» χάριν της επαναπροσέγγισης και του «καλού κλίματος».
- Η διδασκαλία τουρκοκυπριακών λογοτεχνικών και «άλλων» ( το «άλλων» θα θέλαμε να διευκρινιστεί ) βιβλίων είναι καταδικαστέα, αφού πολλά από αυτά προπαγανδίζουν την τουρκική εκδοχή όσο αφορά τα τραγικά για τον ελληνισμό της Κύπρου γεγονότα του 1974
- Οι κοινές συναντήσεις μαθητών και καθηγητών στο εξωτερικό και η κοινή τους συμμετοχή σε ευρωπαικά προγράμματα, αποτελεί σημαντικό πολιτικό σφάλμα, αφού αναβαθμίζει το ψευδοκράτος και του προσδίδει ευρωπαική διάσταση.
- Επίσης, πώς περιμένει ο κύριος υπουργός η τουρκοκυπριακή πλευρά να πράξει «ανάλογα», από την στιγμή που όχι μόνο έχει απλά αλλοιώσει τον εθνικό και πολιτισμικό χαρακτήρα των κατεχομένων μας εδαφών, αλλά ακόμη και σήμερα εμποδίζει την τέλεση θείας λειτουργίας σε κατεχόμενες εκκλησίες, καθώς και την επάνδρωση του δημοτικού και γυμνασίου Ριζοκαρπάσου ;
- Επίσης, ορισμένοι κύκλοι, μέσω αυτής της διαδικασίας, ίσως θέλουν να προωθήσουν την «γρήγορη» επίλυση του Κυπριακού, αποσπώντας από την προσοχή της νεολαίας το ότι το χρόνιο πρόβλημά μας δεν είναι θέμα ατομικών και προσωπικών φιλιών, αλλά προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις ( εποικισμός, περιουσιακό, αγνοουμένοι, διακίνηση, κυβέρνηση κ.τ.λ )
Τέλος, διευκρινίζουμε για ακόμα μια φορά ότι, τασσόμαστε υπέρ μιας ειρηνικής και δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Μιας λύσης που θα βασίζεται στις αξίες του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, καθώς και στις αρχές του ευρωπαϊκού συνταγματικού δικαίου.
Μιας λύσης που δεν θα διακυβεύει τα συμφέροντα του κυπριακού Ελληνισμού, ενώ παράλληλα δεν θα καθιστά την Κύπρο υποχείριο ξένων δυνάμεων.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

www.risenation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου