Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Αποκλειστικές δηλώσεις ΑΚΕΛ στην δεκαετία του '60


Είναι καθήκον μας ως "Εθνική Αντίσταση" να φανερώνουμε την αλήθεια και να αποδικνύουμε με δεκάδες στοιχεία ότι οι ισχυρισμοί των ψευδοαριστερών εν σχέση με την ελληνικότητα μας δεν ευσταθούν σε καμιά περίπτωση.
Έτσι παραθέτουμε κάποια ντοκουμέντα που ελάχιστοι ΑΚΕΛικοί θα τα ξέρουν!

Χρύσης Δημητριάδης (6/7/1964): «Χαιρετίζω εκ μέρους του ΑΚΕΛ την επάνοδο του Στρατηγού Γρίβα στην Κύπρο που συνιστά θετική συμβολή στον αγώνα για ειρηνική συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων και για την κατάργηση μέσω του ΟΗΕ όλων των δεσμεύσεων της ανεξαρτησίας μας και για την άσκηση του απαράγραπτου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης»

Μια ακόμη, τρανή απόδειξη ότι η ΕΟΚΑ δεν είχε σκοπό ,σε καμιά περίπτωση, να σκοτώνει αριστερούς αλλά ο αγών ήταν αγνός και σκοπός ήτο η Απελευθέρωσις και η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Γιατί πώς είναι δυνατόν να σκότωνε αριστερούς (ΑΚΕΛικούς κατ επέκταση) και το ΑΚΕΛ να χαιρετίζει την επάνοδο του Στρατηγού Γρίβα στην Κύπρο;;;

Εζεκίας Παπαϊωάννου (23/7/1964): «Η ρίζα της σημερινής ανώμαλης κατάστασης στην Κύπρο βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κυπριακός λαός εμποδίστηκε από του να ενασκήσει το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Αν το κυπριακό ζήτημα λυόταν ευθύς εξ αρχής με την ενάσκηση αυτού του δικαιώματος, δεν θα είχαμε σήμερα την εγκληματική στασιαστική δραστηριότητα και την έκρυθμη γενικά κατάσταση που δημιουργήθηκε. Ο κυπριακός λαός αγωνίζεται σήμε-ρα ενωμένος και είναι έτοιμος να υποστεί οποιεσ-δήποτε θυσίες και δοκιμασίες για να καταργήσει τις δεσμεύσεις που τον εμποδίζουν να αποφασίσει ελεύθερα το μέλλον του. Αγωνίζεται να συντρίψει τα δεσμά της Ζυρίχης και να ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος με το οποίο θα αποφασίσει ο κυπριακός λαός το μέλλον του είναι από τώρα γνωστό. Δεν υπάρχει μηδέ η παραμικρή αμφιβολία πως θα αποφασίσει να σμίξει την τύχη του με το μεγάλο αδελφό λαό της Ελλάδας. Στόχος λοιπόν του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του κυπριακού λαού είναι η ένωση και προς αυτόν τον στόχο θα βαδίσουμε όλοι ενωμένοι».

Εζεκίας Παπαϊωάννου (26/6/1967): «Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει την γνήσια ένωση άνευ εδαφικών ή άλλων ανταλλαγμάτων και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε και παρέχουμε στην κυβέρνηση όλη μας την υποστήριξη και θα την παρέχουμε μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος και ο οποίος είναι κατά την γνώμη μας ο μόνος πατριωτικός εθνικός στόχος… Δεν υπάρχουν ενωτικοί και ανθενωτικοί στην Κύπρο. Υπάρχουν μόνο εκείνοι, οι οποίοι υποστηρίζουν την ένωση ολόκληρης της Κύπρου με την Ελλάδα, χωρίς εδαφικά ή διοικητικά ανταλλάγματα και εκείνοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν εδαφικά και διοικητικά ανταλλάγματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ένωση».

Αυτά και άλλα πρέπει να έχουν υπόψιν οι φίλοι ΑΚΕΛικοί και λοιποί και μετά να έρχονται να μιλούν για την ελληνική μας Ιστορία. Ευχόμαστε να μην μας αλλάξουν την ιστορία μας αυτοί που δεν ξέρουν την δική τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου