Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Πήραμε την κατηφόρα.

Ίσως να ακούγεται υπερβολικά απαισιόδοξος ο τίτλος αλλά δυστυχώς τα όσα βλέπω να γίνονται το τελευταία καιρό στο τόπο μας με έχουν κάνει να σκέφτομαι ακριβώς αυτό το πράγμα. Τα αίτια πολλά η αφορμή το άνοιγμα της οδού Λήδρας που αρκετοί στενόμυαλοι έσπευσαν να το συνδυάσουν με την πτώση του τοίχους του Βερολίνου. Χαρά πανηγύρια, μπαλονάκια να πετάνε στον αέρα αγκαλιές και φιλιά με τους απέναντι «αδερφούς μας» και όλα τα σχετικά που είδαν τα μάτια μας!! Όμως οι «αδερφοί μας» δεν δίστασαν να φέρουν τους «αστυνομικούς» τους σε απαγορευμένη περιοχή, να δεχθούν επίσημη επίσκεψη από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας και ακολούθως από τον στρατηγό των ενόπλων δυνάμεων της ξηράς!! Νομίζω να ρίξουν και κανένα βλήμα στο προεδρικό για να ολοκληρωθεί με όλα τα θετικά η προσπάθεια θετικής προσεγγίσεις. Η πολίτικη του δέχομαι και τραβάω πίσω απόδειξε πως δεν είναι ο κατάλληλος αφού οδήγησε στο σχέδιο Αναν, οδήγησε στη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή για το ζήτημα της Μακεδονίας. Μια νεολαία που φαίνεται διχασμένη αφού θα ήταν λάθος να πω πως οι αγωνιστές – πατριώτες νέοι και νέες έχουν χαθεί αλλά δυστυχώς όλοι έχουν γίνει αγωνιστές τις καλοπεράσεις. Και όλα αυτά;; Ενα πολύ καλά στημένο κόλπο Άγγλων και Αμερικανών για εξόντωση κάθε μορφής αντιστάσεις από τους Έλληνες, τους απανταχού Έλληνες που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Τελειώνοντας για να τεκμηριώσω τα περί Άγγλων και Αμερικανών παραθέτω απόσπασμα δηλώσεις του Κισινγκερ στα Βαλκάνια:

"Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ".

-- το ίδιο κείμενο στα αγγλικά --

The Greek people are a difficult if not impossible people to tame, and for this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East."
Henry Kissinger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου