Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Αποκάλυψη της "Εθνικής Αντίστασης"


Ανθελληνικές βλέψεις έχει το υπουργείο παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στις 2 Σεπτεμβρίου το Υ.Π. κάνει λόγο για μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων "Καραξιωμένων συγγραφέων Τ/κ και Ε/κ" με ένα απο τους σκοπούς: " Η συμβολή του έργου στην προβολή της πολιτιστικής παράδοσης της Κύπρου στην ανάπτυξη στοιχείων της διαχρονικής συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων"(!!).
Πάρακατω παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση του Υ.Π. και κριτήρια επιλεξιμότητας όπως η ποιότητα του έργου.
Εδώ το Υ.Π. δεν μας δίνει να κατανοήσουμε το πιο πάνω. Δηλαδή τι εννοεί ποιότητα; Αόριστο και ξεκάρφωτο θα έλεγα.
Δεύτερον η συμβολή του έργου στην προβολή της πολιτιστικής παράδοσης της Κύπρου (και προχωρά την πρόταση με μια εντελώς αντίθετη άποψη) και στην ανάπτηξη των στοιχείων της διαχρονικής(!!!) συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων.
Πώς είναι δυνατό η πολιτιστική παράδοση της νήσου μας να προοθεί την ανάπτυξη των "στοιχείων συνύπαρξης των 2 κοινοτήτων;" Η πολιτιστική μας παράδοση η καθαρά ελληνικότατη- σε όλα τα επίπεδα- τώρα προωθεί και την ανάπτυξη συνύπαρξης δύο κοινοτήτων. Ή το Υ."Π". μάλλον εννοεί η "νεοκυπριακή" παράδοση;; Ότι και να εννοεί σίγουρα διαχρονική συνύπαρξη ποτέ δεν υπήρξε. Τα ψέματα και η προπαγάνδα σας στην πάντα κύριοι του Υπουργείου Παραπαιδείας. Δεν είμαι ενάντια στην ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και στην ειρήνη αλλά τον να λέμε μεγάλα λόγια και που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα λυπάμαι να το πω αλλά είναι πολύ θλιβερό.
Το τρίτον και το ποιο ίσως γελοίο είναι "η συμβολή του έργου στην αλληλοκατανόηση των δύο κοινοτήτων, αλλά ταυτόχρονα η δυνατότητα του έργου να απηχεί της πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των δύο κοινοτήτων."
Άρα με λίγα λόγια τα έργα δεν θα γίνονται χάρην της λογοτεχνίας αλλά χάρην της "αλληλοκατανόησης των δύο κοινοτήτων". Στο τέλος δεν μπορώ να φανταστώ τέτοιου είδους λογοτεχνίας. Πώς θα είναι δηλαδή; Μυθιστορήματα του 1974 που ένας Ε/κ και ένας Τ/κ προσπαθούν να επιβιώσουν στις βάρβαρες ενέργειες των Τούρκων και Ελλήνων; Δεν μπορώ να καταλάβω.
Το τέταρτο σημείο αναφέρει "οικουμενικότητα μηνυμάτων" αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω.
Με λίγα λόγια ισοπεδώστε τα πάντα χάριν ΜΟΝΟΝ για την τάχα "διακοινοτική συνύπαρξη" που κατα τ' άλλα είναι διαχρονική!
Αντισταθείτε συνέλληνες ιδιαίτερα οι μαθητές. Μελετάτε, μορφοθήτε και φτάνουν δύσκολοι καιροί.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου