Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Καταδιώκεται η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα

Τι είναι η ελευθερία του λόγου; Και τί είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή; Η ελευθερία του λόγου λοιπόν, είναι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου, να εκφράζει μέσω του λόγου τις απόψεις και τις σκέψεις του επί διαφόρων θεμάτων, χωρίς αυτό να προνοεί οποιεσδήποτε επιπτώσεις ή ποινές.
Και αυτό που κάνει το αναφαίρετο αυτό δικαίωμα τόσο ξεχωριστό, είναι οι πολλές και διαφορετικές απόψεις επί διαφόρων θεμάτων, πράγμα που καθιστά την συζήτηση - όταν βέβαια αυτή διακατέχεται απο πνεύμα σωστού διαλόγου - αρκετά ενδιαφέρουσα.
Στο θέμα μας.
Πριν δύο χρόνια, ο συγγραφέας και πολιτικός του ΛΑΟΣ Κώστας Πλευρής κυκλοφόρησε το βιβλίο "Οι Εβραίοι, Όλη η αλήθεια" . Τότε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποβάλει μήνυση εναντίον του - ζήτησαν να τιμωρηθεί με 14 μήνες φυλάκιση- , χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο ρατσιστικό εναντίον της εβραϊκής φυλής.
Υποστηρικτές του ΚΙΣ (κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο ) στάθηκαν όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, αλλά και πολλοί Έλληνες πολιτικοί.
Στη συνέχεια ο Κ.Πλευρής κάλεσε τους μηνυτές του σε διάλογο στις τηλεοπτικές του εκπομπές για να διαπιστωθεί έτσι ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο. Οι Εβραίοι της Ελλάδας όμως αρνήθηκαν να συζητήσουν, φανερώνοντας έτσι όχι μόνο την αδυναμία τους για διάλογο, αλλά και τον φόβο μήπως "χάσουν" το παιχνίδι.
Έτσι λοιπόν έσπευσαν να τον κατηγορήσουν με ψευδείς κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος ο συγγραφέας αργότερα απέρριψε με βάσιμα επιχειρήματα και όχι με ψευδοεπιχειρηματολογίες.
Όταν λοιπόν οι Εβραίοι της Ελλάδας είδαν ότι χάνουν το παιχνίδι, τον κατηγόρησαν ναζιστή και ότι αρνείται το ολοκαύτωμα.
Κατ' αρχάς, το συγκεκριμένο βιβλίο κάθε άλλο παρά ναζιστικό είναι. Και αν ο συγγραφέας του είναι ναζιστής ή υποστηρικτής οποιασδήποτε άλλης ιδεολογίας, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού το βιβλίο χωρίς μίσος και φανατισμό αναλύει απλά τις θρησκευτικές και ακολούθως ιδεολογικές πεποιθήσεις των Εβραίων.
Όσο για το ολοκαύτωμα, με νόμο που καθιερώθηκε από την Ε.Ε, η άρνησή του θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα.
Άρα η άρνηση του ολοκαυτώματος είναι διεθνώς απαγορευμένη, με αποτέλεσμα να αποκρύπτεται η αλήθεια στην περίπτωση που αυτό δεν υπήρξε, με συνέπεια να καταδιώκεται για ακόμη μία φορά η ελευθερία του λόγου, για την οποία θυσιάστηκαν χιλιάδες ιδεολόγοι.
Καταδιώκεται λοιπόν η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα...
Καταδιώκεται από αυτούς που ενώ υπερασπίζονται την δημοκρατία και την ελευθερία την κτυπάνε πισώπλατα.
Απο αυτούς που ενώ εμφανίζονται φανατικοί υπερασπιστές του διαλόγου, τον αρνούνται με χίλιες δυό αβάσιμες δικαιολογίες προκειμένου να αποκρύψουν τα "άπλυτά" τους !
Δεν τίθεται θέμα λοιπόν ! Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα καταδιώκεται και είναι χρέος όλων μας να την υπερασπιστούμε.
Γιατί σήμερα καταδιώκεται η ελευθερία του κ.Πλευρή.
Αύριο όμως θα διώκεται η δική μας ελευθερία, των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου