Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ελεύθερος, αυτόνομος και ωραίος!


"Οι Κύπριοι όταν αγωνίζονταν για την ελευθερία τους"

“ Ρε κουμπάρε , ενα πάμε να κάμουμε σούβλα ; , ρε κουμπάρε ενα παμε για ποτό ; ρε κουμπάρε ενα πάμε μαππα ; “

Υπάρχουν σε μια γωνιά της γης 400 χιλιάδες ψυχές από την καλύτερη, την πιο ατόφια Ρωμιοσύνη…”

Τί ειρωνία! Ζούμε σ’ ένα κράτος στην αισχατία της Μεσογείου, έχουμε γίνει από τότε 700 χιλιάδες και συνάμα η γενιά των 700 ευρώ ! Τόση είναι η αξία μας , μας έχουν κοστολογήσει μαζί με το νησί.

Αλήθεια , έχει αναρωτηθεί, ή έστω προβληματιστεί ποτέ κανείς , ότι είμαστε ένας τόσο μικρός πληθυσμιακά τόπος , που έχουμε τόσα πολλά κοινά και lifestyle όπως λέει και η γενιά των 700 ευρώ , μας ενώνουν ΟΛΑ και ταυτόχρονα όταν μιλάμε για πολιτική μοιράζονται οι ιδέες μας οσάν να ήταν πίτσα; Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι απλά μας χωρίζουν τα συμφέροντα. Φαίνεται δυστυχώς πως στον γενετικό μας κώδικα έχει ξεμείνει πολλή από το Φοινικικό αίμα, του εμπόρου!!!

Είναι κοινώς γνωστό πως ανα το παγκόσμιο υπάρχουν ανθελληνικά κινήματα, και ο ξένος δάκτυλος απλώνεται παντού, η προσπάθεια αφελληνισμού της Κύπρου είναι αυτή τη στιγμή στο απόγειό της, προσπαθεί να δαιμονοποιηθεί οτιδήποτε έχει σχέση με τον ελληνισμό της Κύπρου που τόσοι και τόσοι τον υπερασπίστηκαν υπερήφανα ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή, ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ!

Το φοινικικό DNA λοιπόν που διακατέχει (συμπτωματικά ; ) όλους τους πολιτικούς μας ηγέτες άρχισε να διαμοιράζεται σε energy drinks (σύμφωνα πάντα με την γενιά των 700 ευρώ ! ) και το καταναλώνουν ανελλιπώς οι υποστηρικτές των κομματικών παρατάξεων . Το στημένο παιχνίδι “δεξιά-αριστερά”, καλά κρατεί εδώ και χρόνια . Και οι δύο πωλούν το ίδιο ακριβώς προϊόν σε διαφορετική συσκευασία, και εσείς το καταναλώνετε χωρίς να ψάχνετε και να διερωτάστε τι πραγματικά περιέχει , επειδή απλά η γεύση του είναι ωραία(ταξιδάκια αναψυχής,αυτοπροβολή κτλ…) όλες τις κοινωνικές αρετές που δεν διακατέχουν έναν ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΑΝΩ + ΘΡΩΣΚΩ) αλλά ένα ανίδεο φερέφωνο, ένα νοήμονα ανόητο !

Πως ανέχεστε να διαπραγματεύονται το δικό σας μέλλον αυτοί που έχουν ήδη εξασφαλίσει το δικό τους;

Γιατί σας αρέσει να πλάθεστε και να καλουπώνεστε σε θερμοκήπια που σας δίνουν για λίπασμα μασημένη τροφή;

Μεγαλώνοντας κανείς , και βλέποντας βιωματικά αλλά και εμπειρικά τη ζωή , αντιλαμβάνεται πως ζεί σε μια καλοστημένη θεατρική παράσταση με το γνωστό «same people, different masks» . Είναι κρίμα στην δική μας κρίσιμη στιγμή , που δεν έχουμε καν την πολυτέλεια να περιμένουμε να μεγαλώσουμε για να το αντιληφθούμε αυτό ,γιατί θα είναι πλέον αργά να διαπραγματευτούμε και να αγωνιστούμε.

Σας καλώ να αναρωτηθείτε όλα τα πιο πάνω και να κάνετε ένα απολογισμό και μια γρήγορη αναδρομή της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Ποιος έχει πει δημόσια στον Κερυνιώτη πως με ομοσπονδία δεν θα πάει στην Κερύνεια ;!

Χρωστάμε σε αυτούς που έφυγαν , αλλά και σε αυτούς που θα έρθουν , το μόνο που καταφέρνουν οι σημερινοί, είναι να βάζουν τόκους στο δικό μας χρέος !

Να είσαι ελεύθερος , γιατί θα σκέφτεσαι και θα πράττεις με την πραγματική αντικειμενική ανθρώπινη φύση (ανω- θρώσκω , βλέπω –ψηλά)

Να είσαι αυτόνομος , γιατί πολύ απλά δεν θα ανεχθείς να είσαι απλός θεατής και επικροτητής στο θέατρο που αυτοί σκηνοθέτησαν για να συμμετάσχεις επί «πληρωμής»

Τότε ...

Θα είσαι και ωραίος , γιατί έχεις κύρος, προσωπικότητα,αντικειμενική άποψη και έχεις θεσπίσει τους δικούς σου νόμους και απόψεις που θα μπορείς να αντιληφθείς πραγματικά τη σημαίνει «δίκαιη, βιώσιμη λύση, με σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου