Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Καμιά αντίδραση απο ΚΑΝΕΝΑΝ



Είναι απίστευτο πώς όλα τα κόμματα προσεγγίζουν το θέμα του κυπριακού. Πιο απίστευτο όμως είναι ότι απλά μένουν στις κατηγορίες ενάντια της κυβέρνησης χωρίς κάποιες ουσιαστικές προτάσεις ή το χειρότερο χωρίς κάποιες ενέργειες ως ξεχωριστές οντότητες.
Διαφωνούν με τις ενέργειες του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρου, διαφωνούν με τους χειρισμούς Χριστόφια, διαφωνούν με την προκλητική Τουρκία! Και μετά τι;; Και μετά τι θα γίνει;; Ο άλλος θα συνεχίζει να κάνει γενναιόδωρες προσφορές προς τους Τούρκους και μεις απλά θα τον κατηγορούμε; Έτσι τι καταφέρνουμε, ας μας απαντήσουν οι κομματικοί παράγοντες μας που απλά κάνουν δηλώσεις για το θεαθήναι για να δείξουν του κόσμου ότι διαφωνούν ή συμφωνούν.
Από κινήσεις τίποτα! Όλα το κόμματα μας μετέχουν, και τα πιο πολλά με εκλεγμένους ευρωβουλευτές, σε Ευρωπαϊκά κόμματα. Πιο από αυτά προώθησε το θέμα μέσω του Ευρωπαϊκού του κόμματος; Πιο κόμμα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες σε Ευρώπη και εξωτερικό για το τι επιδιώκει ο δικός μας πρόεδρος; ΠΙΟ ξεκαθάρισε την θέση του στην Ευρώπη ότι δηλαδή ο κος Χριστόφιας κάνει ότι θέλει στο κυπριακό; Ας μας πει κάποιος τι εξυπηρετούν οι απλές δηλώσεις κομμάτων μόνο στο εσωτερικό; Τρύπα στο νερό.
Το ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ διαφωνούν αλλά μένουν στην κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ στηρίζει συνέχεια τον πρόεδρο ΟΤΙ και να κάνει (θα πρέπει να μην κάνει δηλώσεις για το κυπριακό το ΑΚΕΛ διότι ξέρουμε πάντα την ¨άποψη¨ του), το ΕυρωΚο με τους Οικολόγους ψηλό αντιστέκοντε και πάλι χωρίς να εκμεταλλευτούν το γεγονός της Ευρώπης και του εξωτερικού παράγοντα. Αφού η κυβέρνηση δεν κάνει εξωτερική πολιτική γιατί δεν κάνετε κάτι εσείς κύριοι;
Στο πιο πάνω βίντεο παρουσιάζει τον Ν. Αναστασιάδη επικριτικό για τους χειρισμούς του προέδρου στο κυπριακό. Ο ίδιος λέει ότι "Μας προβληματίζει το γεγονός ότι μερικές βδομάδες πριν τις ενδοκοινοτικές εκλογές (χμ τι είναι αυτές οι εκλογές; νόμιμες; της Κ.Δ;) έχουμε εξαντλήσει 18 μήνες να συζητούμε για το θέμα διακυβέρνησης". Αυτό είναι το πρόβλημα του Ν. Αναστασιάδη που εκπροσωπεί το ΔΗΣΥ!!! Ότι συζητούμε πολύ το ζήτημα της διακυβέρνησης. ΔΕΝ τον ενοχλεί ότι είναι εκ περιτροπής προεδρία (έτσι κι αλλιώς γιατί να τον ενοχλήσει αφού ο φίλος του "εξοχότατος" θα είναι ο εκ περιτροπής πρόεδρος) ΔΕΝ τον ενοχλεί η ρατσιστική και αντιδημοκρατική σταθμισμένη ψήφος, ΔΕΝ τον ενοχλούν γενικά οι παραχωρήσεις του Χριστόφια. Γενικά ΔΕΝ τον ενοχλεί τίποτα άλλο! Αυτό δεν είναι επίκριση αλλά στήριξη προς την κυβέρνηση και τις ενέργειες της. Οι υπόλοιπο προέβησαν στις συνηθισμένες αντιδράσεις.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είναι ώρα τα κόμματα που "αντιδρούν" να αντιδράσουν έμπρακτα με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, επιστολές προς ξένους, προώθηση των συνομιλιών παντού και επιτέλους να γίνει κάτι έμπρακτο. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι στις συνομιλίες για την πατρίδα μας μιλούν, αυτήν παζαρεύουν, για αυτή αποφασίζουν, για το μέλλον των παιδιών μας συζητούν! Ας υπάρξει αντίσταση επιτέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου