Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Πανικός για το τίποτα


Τις τελευταίες ώρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας κατάστασης που φάνταζε κρίση. Φάνταζε σάμπως και ήμασταν σε πόλεμο. Πανικός για το τίποτα!
Ο λόγος για την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού ότι θα καθορίζεται από το υπουργείο πλέον οι τιμές των καυσίμων στα πρατήρια. Οι πρατηριούχοι διαμαρτυρόμενοι γι αυτή την απόφαση του υπουργού από τις 12πμ και μετά έκλεισαν τα πρατήρια τους δηλώνοντας μάλιστα ότι αυτό θα γίνει για 8 μέρες.
Αποτέλεσμα αυτού να δημιουργηθεί πανικός στον κόσμο. Έτσι θα έβλεπε κανείς συσσωρευμένα αυτοκίνητα σε πρατήρια έτοιμα αν γεμίσουν για να μην ξεμείνουν μετά. Μπλοκαρισμένοι δρόμοι! Τα αποθέματα των πρατηρίων σιγά-σιγά μειώνονταν και κάποια είχαν ήδη αδειάσει σε γρήγορους ρυθμούς! Γενικά δημιουργήθηκε ένα χάος στον δρόμο. Αγχωμένος ο κόσμος γι αυτήν την κατάσταση.
Το πρόβλημα είναι ότι έγινε μεγάλος πανικός, μου θύμιζε πείνα ή κάτι παράξενο θα έλεγα στην χώρα. Ο κόσμος πλέον αποξενωμένος αγχωμένος για το αύριο έτρεχε να γεμίσει καύσιμο! Βέβαια υπήρχαν και άνθρωποι που έχουν και δουλειές αύριο έχουν οικογένειες κτλ, δεν θα μπορούσαν να μείνουν στον δρόμο.
Αυτό που θέλω να θίξω εν τέλει είναι η ανυπαρξία της ελπίδας και του Θεού στην ζωή μας. Ο φόβος από εμάς τους ιδίους και η αβεβαιότητα του αύριο! Απόψε όλοι το νιώσαμε αυτό, κι εγώ μαζί, δηλαδή φόβο για το αύριο καμιά πίστη και ελπίδα. Τόση εξάρτηση έχει πάθει ο άνθρωπος που πιστεύει ότι χωρίς καύσιμο δεν θα μπορεί να κάνει εντελώς τίποτα!
Τελικά μάλλον δεν συμφέρει των πρατηρίων να μείνουν κλειστά ή γενικότερα είναι λίγο δύσκολο να κάνουν αυτήν την διαμαρτυρία και έτσι μάλλον και αύριο θα είναι ανοιχτά άρα πολλής πανικός για το τίποτα τελικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου