Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ταλάτ ή Έρογλου;


"Eπι εποχής Ταλάτ με βλέψεις για Έρογλου.. Ξύπνα καημένε μου Ραγία"

Λίγες ώρες έχουν απομείνει για τις παράνομες εκλογές στο ψευδοκράτος. Πολλά λέγονται και πολλά αναφέρονται και για τους δυο υποψηφίους. Απο τη μια ο Ταλάτ, ο κατά την κυβέρνηση ειρηνιστής με στόχο την επίλυση του Κυπριακού και ( ως συνήθως ) την επανΕΝΩΣΗ ( τωρα με ποιους δεν ξέρουμε..τα συνθήματα του άλλα λένε ) και από την άλλη ο Έρογλου, ο αδιάλλακτος που στη περίπτωση εκλογής του η Τουρκία θα έχει το πρώτο λόγο ενώ το κυπριακό θα πάει χίλια χρόνια πίσω.

Δυστυχώς όμως, αν θέλουμε να μιλήσουμε με πραγματικά δεδομένα και ρεαλισμό όποιος και από τους δύο και να βγεί τα πράγματα πάνε για εκτροχιασμό. Φτάνει μόνο να θυμηθούμε τις κατά καιρό δηλώσεις των δύο υποψηφίων. Ξεκινούμε από τον Ταλάτ, τον οποίο στηρίζει ο πρόεδρος:

"Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθείς με την Άγκυρα, δεν μπορείς να πληρώσεις τους μισθούς, δεν μπορείς να κάνεις δρόμους, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. " Μεχμέτ Αλί Ταλάτ - Χουριέτ 14/4/2010

"H τ/κ ηγεσία αλλά και η ίδια η υπόσταση της τ/κ κοινότητας εξαρτώνται πλήρως από την Τουρκία." Μεχμέτ Αλι Ταλάτ - Εφημερίδα Χουριέτ 14/4/2010.

Προεκλογική Αφίσα Ταλάτ στα κατεχόμενα "Ο Ταλάτ μας ενώνει με την Τουρκία" 6/4/2010


"Δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος κάποιος που ο δρόμος του δεν περνά από την Αγκυρα» Μεχμέτ Αλι Ταλάτ - Άφρικα 10/1/2010

Αυτές είναι μερικές από τις δηλώσεις και τις κινήσεις του Ταλάτ. Δεν θέλουμε να δώσουμε περισσότερα παραδείγματα γιατί αυτά από μόνα τους καταργούν το παραμύθι πως ο Ταλάτ εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους ή γενικά τα άτομα που επιδιώκουν λύση αφού ο ίδιος παραδέχεται πως γραμμή παίρνει απο την Άγκυρα ενώ το θέμα προχωρά λίγο πιο πέρα με την προεκλογική καμπάνια και το γνωστό πλέον σύνθημα ( σχετικό άρθρο ). Πάμε τώρα στο σχέδιο Β της Άγκυρας των Έρογλου:

"Άτομα που δεν δείχνουν σεβασμό στη σημαία ενός ''κράτους'', δεν είναι πιστευτοί όταν κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ''αρμόδιους εκείνου του κράτους'' Δηλώσεις στην Νεολαία του Κόμματο του 16 Δεκεμβρίου 2009 για το θέμα της σημαίας στον Πενταδάκτυλο και τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας.

"Θα προστατέψω την ύπαρξη των Τούρκων της Κύπρου κάτω από την σκεπή του δικού τους κράτους." Έρογλου 16/4/2010

Δηλαδή έχουμε από την μια τον Ταλάτ ο οποίος ξεκάθαρα αναφέρει πως ο εκάστοτε "πρόεδρος" των κατεχομένων παίρνει γραμμή από την Άγκυρα, με κεντρικό σύνθημα ο Ταλατ μας ενώνει με την Τουρκία και απο την άλλη τον Έρογλου ο οποίος αναφέρεται ξεκάθαρα σε δύο κράτη. Ποια η απάντηση λοιπόν στην ερώτηση Ταλάτ η Έρογλου; Νομίζω πλέον είναι ξεκάθαρη.

Το κλειδί βρίσκεται σε εμάς. Πρέπει πλέον εμείς να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, κάθε διπλωματικό όπλο και να ενεργούμε μεθοδικά και σωστά. Η μέχρι σήμερα υποχωρήσεις μας οδήγησαν στο Ντεκτας, στο σχέδιο Ανάν και στις πιο πάνω δηλώσεις ( και άλλες πολλές ακόμη πιο αισχρές ). Εξαρτάται ξεκάθαρα πλέον από την δική μας πολιτική ηγεσία να ασκήσει εκείνες τις πιέσεις, μέσω συμμάχων και όχι μόνο, που θα εξαναγκάσουν την κατοχική Τουρκίανα συνειδητοποιήσει πως η λύση δεν είναι η διάλυση της Κύπρου, αλλά η απόσυρση όλων των υπερρεαλιστικών κατοχικών της στρατευμάτων και η απελευθέρωση της πατρίδας μας.

"Να μας μετρήσουνε καλύτερα, γιατί η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν μετριέται με τον πήχη των ποσοστών!" B.Λυσσαρίδης

Υ.Γ: Και όπως θα φεύγουν, να πάρουν μαζί τους και τον κάθε Τούρκο ενωτικό και όποιο επιθυμεί διχοτόμηση.

1 σχόλιο: