Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Το "δίλλημα" της Δ.Δ.Ο απορρίπτει ο λαός



Συμφωνείτε με τη Δ.Δ.Ο ως λύση για το κυπριακό;

Όπως το περιμέναμε και όπως υποστηρίζαμε ως αντιομοσπονδιακός "χώρος" το 50% των πολιτών διαφωνούν με την λύση Δ.Δ. Ομοσπονδίας σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η "Σημερινή".
Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση το 45,50% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την "λύση" Δ.Δ. Ομοσπονδίας και ένα 44,75% δεν συμφωνούν (όπως βλέπετε και πιο πάνω στην εικόνα)
Αυτό καταρρίπτει τον μύθο των κομμάτων εν σχέση με την επικείμενη λύση για το κυπριακό μας πρόβλημα και στέλνει σοβαρά μηνύματα στην πολιτική μας ηγεσία που νομίζει και καλά ότι σ' αυτό το θέμα εκπροσωπεί 100% τον λαό ο οποίος όχι μόνο δεν τους λαμβάνει υπόψιν αλλά στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα.
Εξάλλου η "Σημερινή" λέει μεταξύ άλλων στον εν λόγω άρθρο της: "Εκείνο που είναι ξεκάθαρο στο, κατά τα άλλα, ομιχλώδες πολιτικό τοπίο είναι η αποφασιστικότητα της κοινής γνώμης, όπως αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Prime Market Research για λογαριασμό της εκπομπής «60 λεπτά» του «Σίγμα», την περασμένη Τρίτη.

Οι τοποθετήσεις των πολιτών σχετικά με το χαρακτήρα και το είδος της όποιας ενδεχόμενης συμφωνίας για λύση του Κυπριακού είναι τόσο ξεκάθαρες όσο και απόλυτα αντίθετες με τις κατευθύνσεις και τους προσανατολισμούς της πολιτικής ηγεσίας." (το άρθρο της "Σημερινής θα το βρείτε εδώ)

Το ερώτημα που δημιουργήται τώρα είναι: Οι πολιτικοί μας θα το λάβουν υπόψιν; Ή θα θεωρήσουν και πάλι, για ακόμα μια φορά, τον λαό "αμόρφωτο" και ότι δεν καταλαβαίνει; Είναι προφανές ότι η λύση που θα βρεθεί τελοσπάντον αφορά τον λαό, άρα αν δεν ερωτηθεί ο λαός την βάση λύσης που διαπραγματεύεται γι αυτόν ποιον θα ρωτήσουν; Στο δημοψήφισμα; Και όταν απορριφθεί τι; Ξανά από την αρχή; Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία;

Πολιτικό έκτρωμα λοιπόν η Δ.Δ.Ο και ο σοφός λαός το καταλαβαίνει ευτυχώς.

Τέλος για ακόμη μια φορά σπάει ο μύθος των απορριπτικών αντιομοσπονδιακών και των ακραίων και δίνει γερό χαστούκι στην πολιτική ηγεσία να συνέλθει επιτέλους γιατί εκτός του ότι αυτό που συζητήται είναι μια διαχρονική πρόταση της Τουρκίας απορρίπτεται και από το 50% του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου