Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Γιατί αυτόνομοι και ελεύθεροι


Γιατί αυτόνομοι; Γιατί μόνο ένας αυτόνομος μπορεί να είναι ελεύθερος. Απελευθερωμένος από στυγνές ιδεολογίες και κομματικές - ιδεολογικές πολυθρόνες. Στην ηλικία μας αν συμβιβαστούμε τότε θα είμαστε όχι μόνο ανάξιοι για τα όσα ζούμε και απολαμβάνουμε σήμερα αλλά ακόμα και για τον αέρα που αναπνέουμε. Αν εμείς αποφασίσουμε να θάψουμε την ηθική εντολή του Δικαίου, της ελευθερίας, του αγώνα για εθνική, ατομική, κοινωνική, πνευματική ολοκλήρωση και αξιοπρέπεια και συμβιβαστούμε στους ρυθμούς της διαφθοράς, του 21ου αιώνα της παγκοσμιοποίησης τότε μόνη μας θα έχουμε βγάλει τα μάτια μας. Αν κάθε φορά ανά το παγκόσμιο οι άνθρωποι σκέφτονταν με βάση την απλή κοινή λογική τότε ίσως πολλά από τα όσα απολαμβάνουμε σήμερα θα ήταν ακραία, μη φυσιολογικά ή ουτοπικά πράγματα τα οποία ουδέποτε θα αποκτούσαμε.

Γιατί ελεύθεροι; Γιατί μόνο όποιος είναι ελεύθερος μπορεί να σεβαστεί και να επιτρέπει και σ' όλους να ζουν ελεύθερα. Ελευθερία όχι μόνο όμως στα κοινωνικά πλαίσια αλλά και στα πνευματικά .Ελεύθερος να επιλέξει, να κρίνει και να απορρίψει, απαλλαγμένος έτσι από την τυφλή ή φανατική πίστη! Ελεύθερος να επιλέξει ακόμη και το λάθος δρόμος, ο οποίος όμως θα αποτελεί δική του συνειδητή επιλογή!

Ίσως αν για μια στιγμή οι φωνές της λογικής, του πολιτικά ορθού και του εφικτού σιωπούσαν να μπορούσαν να ακουστούν οι φωνές του ηθικά ορθού και του πραγματικά εφικτό. Αυτό το οποίο αποτελεί αποτελεί την τέλεια πραγματικότητα.

Πριν βιαστείτε να κρίνετε, να στιγματίσετε και να κατηγορείτε απλά σκεφτείτε τι κακό και ακραίο υπάρχει σ' όλα αυτά. Πόσο ενοχλητικό πραγματικά είναι να αγωνίζεσαι να επιβιώσεις σε μια εποχή που σε θέλει σκυφτό; Αρκετά ενοχλητικό και δύσκολο. Όμως σ' αυτή τη ζωή μετρά το τι έχεις κάνει για να κάνεις το κόσμο καλύτερο και όχι πόσο βοήθησες στο να συντηρηθεί το κλίμα και η τάση της πτώσης.

Και όπως είπε κάποτε κάποιος " Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!".

Θα τα πούμε και πάλι στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στα οδοφράγματα!
Στις καφετέριες, στα πάρκα, στα γραφεία, στις δουλείες μας!

Καλούς αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου