Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

63ο όριο συνταξιοδότησης και κόμματα


Η βουλή κατά της συνεδρία της

Όλοι είμαστε ακροατές των τελευταίων εξελίξεων τόσο στο κυπριακό όσο και στο θέμα του 63ο ορίου συνταξιοδότησης σε κυβερνητικούς υπαλλήλους.
Γενικά παρακολουθούμε μια κυβέρνηση και μια πολιτεία κοιμωμένη. Κοιμωμένη γιατί δεν ξέρει τι της γίνεται καθώς ακόμα και μείς αναγνωρίζουμε το ψευδοκράτος με αγώνες που δεχτήκαμε να παίξουμε στο μπιλιάρδο (βλέπε αποκάλυψη της Α.Φ. ΕΠΑΛξης). Επίσης υψώνουμε στους χώρους του πανεπιστημίου τούρκικη σημαία με την πρόφαση ότι θα ερχόταν τουρκική ομάδα για πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (βλέπε και πάλι εδώ). Κατά τ' άλλα πάμε πολύ καλά σε αυτό το κράτος. Το χειρότερο όμως δε είναι ότι και εμείς οι ίδιοι ως κυβέρνηση δείχνουμε ανοχή! Εδώ θα μας τουρκέψουν και εμείς θα μιλούμε ακόμη για Κ.Δ. χωρίς να αντιστεκόμαστε.
Το άλλο θέμα, πρόσφατο, είναι το θέμα με το όριο συνταξιοδότησης. Υπερψηφίστηκε από το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ πρόταση για αύξηση του ορίου. Παρά τις αντιδράσεις της νεολαίας (φοιτητών και αδιόριστων καθηγητών) ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ προχώρησαν στην υπερψήφιση του νόμου και έστειλαν χιλιάδες φοιτητές στην ανεργία.
Εντομεταξύ την ώρα της ολομέλειας της βουλής πλήθος φοιτητών διαδήλωναν έξω απ' αυτήν με συνθήματα εναντίον της αύξησης. Παρ' όλα ταύτα πέρασε ο νόμος και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.
Σε μια Κύπρο που οι πολιτικοί μας καλά πιάνουν τον μισθό τους, εδώ που υπουργοί και πάλι καλά πιάνουν τον μισθό τους και λίγο πολύ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και με την αύξηση του ορίου πιστεύουν ότι θα καταφέρουν κάτι.
Ακόμη υπάρχουν τόσες και τόσες παροχές που δίνει το κράτος στους Τ/κ (οι οποίοι προφανώς μένουν στα κατεχόμενα εδάφη μας), τόσα λεφτά και επιχορηγήσεις που εμάς μας καθιστούς πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν κόβουν απ' αυτά αλλά στοχεύουν χορηγίες και ανεβάζουν τα όρια συνταξιοδότησης.
Ας αναλογιστούν, όχι αυτοί αλλά ο λαός πόση κοροϊδία υπάρχει στον Ελληνισμό της Κύπρου και πόσο προσπαθούν να μην "αδικήσουν" τους Τ/κ (;) (που δεν ξέρουμε καν αν είναι Τ/κ αυτούς που τους επιχορηγούμε) και ότι γίνει να την πληρώσουμε εμείς ακόμη και στην οικονομική κρίση που διανύει ο κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου