Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Oδεύοντας προς διάλυση


Μούντζωσέ μας, Πενταδάχτυλε ακριβέ,
έτσι π αφήσαμε τόσο άφρονα να τουρκοπατηθείς.
Κώστας Μόντης

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τα ΜΜΕ για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, τις διαπραγματεύσεις, τις διπλωματικές ομάδες κτλ. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Που οδεύουμε; Υπάρχουν περιθώρια λύσης του Κυπριακού; Η απάντηση είναι απλή, ξεκάθαρη και ένα απλός μέσος άνθρωπος θα μπορούσε να την δώσει χωρίς να σκεφτεί πολύ. Όσο συνεχίζουμε έτσι δυστυχώς όχι.

Μπορεί να ακούγεται απορριπτικό όμως η αλήθεια είναι αυτή. Ξέχασαν κάτι βασικό στις διαπραγματεύσεις κάτι το οποίο θα πρέπει να θυμηθούν. Την αξιοπρέπεια μας. Μια αξιοπρέπεια που χάνεται τα τελευταία χρόνια δυστυχώς με την δική μας επέμβαση. Πριν μισό αιώνα, αμούστακα παιδιά, νεαροί ενήλικες, γυναίκες, παιδιά έβγαιναν στου δρόμους και τα έβαζαν με ολόκληρη αυτοκρατορία. Σήμερα δεν μπορούμε να τα βάλουμε ούτε με τον εαυτό μας.

Το Κυπριακό είτε το θέλουμε είτε όχι για να λυθεί θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Την διασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την επιστροφή των προσφύγων, την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, την αποχώρηση όλων των εποίκων και των κατοχικών στρατευμάτων. Αρκετά "ακραία" για κάποιους, βασικά όμως για τον ελληνισμό της Κύπρου.

Αν δεν το καταλάβουν αυτό λύση δεν πρόκειται να έρθει. Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς ακόμα σκεφτόμαστε και αναπνέουμε. Και μέχρι και ο τελευταίος μας να "αποδημήσει εις κύριον" θα αγωνιζόμαστε. Γιατί ζούμε για μια αξιοπρέπεια, μια τιμή. Γιατί θέλουμε να ζούμε λεύτερα.

Προς το παρόν όμως στις επάλξεις αδέρφια...και στις πνευματικές και στις ηθικές.
Αλλά κυρίως στην αντίσταση... ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου