Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Στη μνήμη της χαμένης μας αξιοπρέπειας


" Η οργή θα γίνει χείμαρρος και θα τους πνίξει όλους "


Η Ελλάδα του Περικλή, του Σωκράτη, του Λεωνίδα, του Κολοκοτρώνη, η Ελλάδα του φωτός και της παιδείας έχει γίνει μια ανοικτή πληγή. Μια πληγή που αιμορραγεί μέρα με τη μέρα και οδηγεί την μητέρα πατρίδα στο τέλος, στον απόλυτο εξευτελισμό. Μια πατρίδα που δεν μπορεί να αγκαλιάσει τα παιδιά της αλλά επιτρέπει σ' άλλους να τα καίνε ζωντανά.

Η οργή είναι περισσότερη απ' την πικρία. Οργή και θυμός για τους 4 νεκρούς. Οργή και θυμός για τους κουκουλοφόρους - δολοφόνους που αποφάσισαν αυθαίρετα πως έχουν το δικαίωμα να αφαιρούν την ζωή απλών αθώων ανθρώπων.

Σε μια εποχή της παγκοσμιοποίησης, της εθνικής προδοσίας και του εθνικού εξεφτιλισμού η Ελλάδα νοσεί। Νοσεί και σιγά σιγά πεθαίνει κάτω από την ταφόπλακα του Δ.Ν.Τ που περίτεχνα τα κομματικά στελέχοι και οι πολιτικοί κατεβάζουν στο μνήμα της. Πεθαίνει κάτω από τα πόδια τον κουκουλοφόρων αναρχοφασίστων που με πρόσχημα τον αγώνα για αποτίναξη του καπιταλισμού , του φασισμου και τον αγώνα για ελευθερία σκοτώνει 4 αθώες ψυχές. Ποιος τους έχει δώσει το δικαίωμα να αγωνίζονται για εμάς; Ποιος τους έχει δώσει το δικαίωμα να διεκδικούν για εμάς;

Οργή και θυμός τίποτα άλλο. Σήμερα 6 Μαΐου οι 300 της βουλής βρίσκονται ακόμα στην θέση τους. Το κεφάλαιο βρίσκεται πίσω από τεράστιες τηλεοράσεις και με πούρα και ουίσκια, τρίβοντας τα χέρια του περιμένει σε πόσοι εξαθλίωση θα πέσει η χώρα για να την εκμεταλλευτούν κι άλλο.Πάντως οι μόνοι που λείπουν είναι 4 ψυχές τις οποίες αφαιρέσατε χωρίς λόγο.

"Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους" Che


1 σχόλιο: