Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Για ακόμη μια φορά.. λάθος στρατηγική από την κυβέρνηση


Δεν μπορούμε πλέον, να χαρακτηρίσουμε την στρατηγική που έχει η κυβέρνηση μας στο μέγα μας πρόβλημα της Κύπρου. Δεν καταλαβαίνουμε τι σκέφτεται πώς σκέφτεται.
Διερωτώμεθα αν τόσα χρόνια τούρκικης επεκτατικής πολιτικής, δεν μας έμαθε τα βασικά. Δηλαδή ότι όσο πιο πολλά δίνουμε στους Τούρκους τόσα πιο πολλά θέλουν!
Κι αυτό σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτές του Μακαρίου-Νεκτας και όπως κάθε φορά. Ο κος Χριστόφιας αποφάσισε να "δωρίζει" (λες και διαπραγματεύεται για κάποιο προσωπικό αντικείμενο το οποίο κλάπηκε) και να περιμένει ανταπόδοση των δώρων σε αυτόν. Δηλαδή τι νόμισε ότι διαπραγματεύεται;;; Όμως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ καταλαβαίνει. ΔΕΝ καταλαβαίνει ότι ΟΣΑ πιο πολλά δίνεις στους Τούρκους ΤΟΣΑ πιο πολλά θέλουν.
Και βέβαια είχαμε τις επακόλουθες αντιδράσεις απο πολλά κόμματα τα οποία "ξύπνησαν" επιτέλους, και μιλούν πλέον για διακοπή των συνομιλιών και για επαναπροσδιόριση του προβλήματος.
Εμείς όσα λέγαμε τόσο καιρό επαληθεύονται και μάλιστα με το παραπάνω.
Και τα προηγούμενα χρόνια σε πολλά άρθρα μας "φωνάζαμε" ότι για να "κερδίσουμε" τα αυτονόητα πρέπει να έχουμε διεκδικητική πολιτική. Έτσι ώστε να αποσύρουμε πιο λίγα πράγματα και να "κερδίσουμε" πολλά. (Εξάλλου μέρος αυτής της λογικής είναι και των Τούρκων).
Για παράδειγμα, τώρα όταν θα απορρίψουμε τις νέες προτάσεις Ταλάτ (το ευχόμαστε) θα πει ο ίδιος ότι : "Να ήρθα με προτάσεις τις απορρίψατε και συμφώνησα ότι θα απορριφθούν τώρα περιμένω από σας να απορρίψω εγώ δικές σας". Αυτή είναι η ύπουλη πολιτική, παρουσιάζω κάτι ακραίο και αδιανόητο το απορρίπτει η άλλη πλευρά, αποδέχομαι βέβαια την απόρριψη του και έπειτα λέω ότι έκανα υποχώρηση!
Ε όχι δεν είναι έτσι! Αυτή είναι η τούρκικη πολιτική σε όλο της το μεγαλείο! Και εμείς δεν πήραμε πρέφα τι γίνεται! Συνεχίζουμε πολιτικές με τους Τούρκους του "καλού παιδιού". Πολιτικές καταστροφικές. (Απόδειξη η τελευταίες ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΟΤΑΤΕΣ προτάσεις Ταλάτ).
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους, και ας δούμε: με ποιους συζητούμε για τον τόπο μας (στην προκειμένη περίπτωση με ένα φασίστα ΠΑΡΑΝΟΜΗ της ΤΜΤ), τι θέλουμε για τον τόπο μας και τι διεκδικούμε (βάση ανθρωπιστικών και κοινωνικών ιδανικών).
Παρακάτω ακολουθούν οι προτάσεις του Ταλάτ που παραδόθηκαν από την κυβέρνηση της Τουρκίας σ' αυτόν.
Και υπενθυμίζουμε (ειδικά στους κυβερνώντες) αυτό που είπε και ο Τσε στο συνέδριο του ΟΗΕ: "Ο λαός της Κύπρου δοκιμάζεται από τις ιμπεριαλιστικές κινήσεις της Τουρκίας" και προσθέτουμε ".. ο λαός της Κύπρου ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να δοκιμάζεται από τις ιμπεριαλιστικές κινήσεις της Τουρκίας".

Και οι προτάσεις του Ταλάτ(τίλα).


  1. Η τουρκική πλευρά αποδέχεται τη διασταυρωμένη ψήφο στην εκλογή του προέδρου και του αντιπροέδρου. Οι τουρκοκύπριοι θα ψηφίζουν καθολικά (χωρίς στάθμιση) ελληνοκύπριο υποψήφιο. Σε ό,τι αφορά τους ελληνοκύπριους (που θα ψηφίζουν τουρκοκύπριο υποψήφιο) αρχικά η ψήφος θα υπολογίζεται στο 10% των τουρκοκυπρίων και στη συνέχεια στο 20%.


  2. Αποδέχεται (!) την εκ περιτροπής προεδρία, διαφοροποιεί ωστόσο την προτεινόμενη διάρκεια των θητειών: Προτείνει 3 χρόνια ελληνοκύπριος πρόεδρος και 2 χρόνια "τουρκοκύπριος" πρόεδρος (αντί 4-2 που πρότεινε ο Χριστόφιας)


  3. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 7 ελληνοκύπριους και 5 τουρκοκύπριους (δηλαδή πέραν του 41% η τουρκοκυπριακή συμμετοχή).


  4. Σύσταση οργάνου για θέματα ρυθμιστικών Αρχών (όπως ο ανταγωνισμός, οι ασφάλειες, ο έφορος εταιρειών κλπ) του οποίου η σύσταση θα είναι 4 ελληνοκύπριοι και 3 τουρκοκύπριοι (δηλαδή πέραν του 42% η τουρκοκυπριακή συμμετοχή). Για τη λήψη αποφάσεων θα προϋποθέτει δύο ψήφους τουλάχιστον από κάθε κοινότητα.


  5. Το FIR του "τουρκικού" ιδρυτικού (ιδού η παρθενογέννεση) κράτους θα συμπεριλαμβάνει τον εναέριο χώρο του βορρά και το FIR του ελληνοκυπριακού ιδρυτικού κράτους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου