Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Η κατάντια της "αριστεράς" στην Κύπρο


Ως "Εθνική Αντίσταση" έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το θέμα. Απλά θα θέλαμε να δώσουμε, και να δίνουμε, συνέχεια πιο πολλά επιχειρήματα ενάντια σ' αυτό που ονομάζετε ΝΕΟαριστερά και ενάντια στην προπαγάνδα. Γιατί κακά τα ψέματα το "είσαι αριστερός" το ταύτισαν με το ΑΚΕΛ.
Πολλούς ακούμε επί καθημερινής βάσεως, φίλους, συγγενείς και γνωστούς να λένε "είμαι αριστερός" ή "τούτοι εν αριστεροί" κτλ εννοώντας βέβαια ΑΚΕΛικοί. Κάποιες φορές από την αφέλεια τους κάποιοι γενικοποιούν και λένε "έτσι πάντα ήταν οι αριστεροί κτλ". Σκοπός μας δεν είναι να "καλύψουμε" την αριστερά ή να την κρίνουμε στο σύνολό της. -Εξάλλου αυτό θα ήταν δύσκολο καθώς είναι από τα θέματα που σηκώνουν άγρια μελέτη- Σκοπός μας είναι να καταλάβει ο απλός ο κόσμος ότι αριστερά ΔΕΝ είναι ΑΚΕΛ! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό!
Σημαντικό γιατί κάποιοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις λέγοντας ότι είναι λέει αριστεροί επαναστάτες, κυκλοφορώντας πάντα με φανελάκια του επαναστάτη Che, και είναι ΑΚΕΛικοί ουσιαστικά!
Και αναφέρουμε γεγονότα: Σε όλα τα φυλλάδια περί Κυπριακού (Προοδευτικής ΕΔΟΝ) μας φέρνουν στο "δίλημμα" τους: "Ομοσπονδία ή Διχοτόμηση". Πάντα το κάνουν αυτό για να "σερβίρουν" έτσι το διχοτομικό σχέδιο που συζητήται. ΑΚΟΜΗ μιλάνε για αγώνες ενάντια στην κατοχή στον φασισμό(!!!) και επικαλούνται αριστερούς πατριώτες όπως ο Ρίτσος και ο Μίκης Θεοδωράκης (αντιστασιακοί ενάντια στις Χούντες και στα διχοτομικά σχέδια των Αγγλοαμερικάνων). ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, διεκδικούν λύση ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ με ΔΙζωνική ΔΙκοινοτική ομοσπονδία, ανέχονται να συζητούν με τον "σύντροφο" Ταλάτ :πρώην μέλος της ΤΜΤ, μέτοχος στην βάρβαρη τούρκικη εισβολή, κατοχικός ηγέτης, αμετανόητα προκλητικός και τόσα άλλα που κοσμούς το παρελθόν μα και το παρών του φασίστα εθνικιστή Ταλάτ.
Οι αντικαπιταλιστές
Θαυμάστε και τους αντικαπιταλιστές "αριστερούς" της Κύπρου. Το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που κατέχει τις πιο πολλές εταιρίες από όλα τα κόμματα. Απλά και μόνο λίγες από αυτές: Όμιλος Λαικού (που περιέχει σ' αυτόν πολλές άλλες εταιρείες) και τα μέσα Plus TV, Χαραυγή, και Astra.
Οι αντικαπιταλιστές των ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Αλήθεια πως γίνεται αυτό;
Το ΑΚΕΛ που ο ηγέτης του (κος Χριστόφιας) συμπεριφέρεται φασιστικά, συλλαμβάνοντας άοπλους πολίτες της ΚΔ που μοίραζαν φυλλάδια, εξαπολύοντας επιθέσεις προς όλους τους έχοντας διαφορετική άποψη από αυτόν, μιλώντας υπεροπτικά και εγωιστικά (βλέπε το video από την προεκλογική συνέντευξη του στο MEGA). Ο ΓΓ τους κόμματος μάλιστα πρόσφατα εξαπώλησε επίθεση προς την απόλυτη δημοκρατία των ιστολογιών λέγοντας ότι προκαλείται η "φυσική εξόντωση" του προέδρου ΧΩΡΙΣ να έχει στοιχεία ΟΥΤΕ επιχειρήματα. Η δήλωση του αυτή απαντήθηκε με καυστηριασμό από διάφορους πολιτικούς αξιωματούχους.
Αυτά αγαπητοί αναγνώστες είναι τα βασικά! Δεν μιλήσαμε για τα υπουργεία τους καθεστώτος πλέον, Παιδείας(;) και Άμυνας(;). Δεν μιλήσαμε για τα υπόλοιπα άλλα. Κατά τ' άλλα είμαστε απορριπτικοί προκατειλημμένοι και άλλα επίθετα που μας κοσμούν οι διάφοροι λασπολόγοι του καθεστώτος.
Δεν ξέρω, πάντως η απλή λογική μου λέει ότι δεν γίνεται να είσαι αριστερός και να λες "δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, δεν υπάρχει άλλη λύση πρέπει να συμβιβαστούμε" Και ΔΕΝ γίνεται να είσαι αριστερός και να υποστηρίζεις (και να τιμάς δήθεν) τον Γιάννη Ρίτσο που είχε πει το περήφιμο “Αρνούμαι κάθε ιδέα Διχοτόμησης, κάθε παζάρεμα για ¨ανταλλάγματα¨, κάθε σκέψη για Ομόσπονδο κράτος”.
ΔΕΝ γίνεται να είσαι αριστερός και να βάζει και φανέλα με τον Che και να είσαι και ΑΚΕΛικός ΔΙζωνικός. Ο ίδιος ο Che είπε: "Να είμαστε ρεαλιστές και να επιδιώκουμε το αδύνατο" "Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει".

ΔΕΝ γίνεται να είσαι αριστερός και να στηρίζεις τον Μίκης Θεοδωράκη και τους αντιστασιακούς του αγώνες και να λες λέμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ και να στηρίζεις και τις ΑΝΑΝικές υποχωρήσεις του προέδρου. Ο ίδιος ο Μίκης είχε πει σε εκδήλωση για την επέτειο του "ΟΧΙ" των Ελλήνων του 2004: "Χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από το Δημοψήφισμα, κατά το οποίο ο Κυπριακός Λαός, βροντοφώναξε το δικό του «ΟΧΙ».
Μαζί του, ας μην το ξεχνάμε , κι εμείς εδώ στην Ελλάδα-η μεγάλη πλειοψηφία- φωνάξαμε το δικό μας «ΟΧΙ». Για πρώτη φορά, έπειτα από δεκαετίες, υπάρχει μιά τόσο μεγάλη ταύτιση γύρω από το μέλλον της Κύπρου. Αυτό δείχνει ότι η πορεία που ο λαός επέλεξε, είναι η ορθή και γι’ αυτό άλλωστε διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν σεισμούς και καταποντισμούς.(..)"
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!
Αυτά φίλες και φίλοι προς το παρών ας ευχηθούμε τα καλύτερα για την Κύπρο μας, αν και έπονται χειρότερα απ' ότι φαίνεται, και ας έχουμε αισιοδοξία και φλόγα επανάστασης για τα δίκαια μας και για την παγκόσμια ειρήνη.



Ο Δημήτρης Χριστόφιας πριν από τις εκλογές. Με την χαρακτηριστική του έκφραση "..ΤΕΛΕΙΑ" φανερώνει ποιος είναι πραγματικά και με τι διαθέσεις ανάλαβε εξουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου