Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση του Λαού για την Ομοσπονδία


Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια πρόκειται να κυκλοφορήσει ειδικό έντυπο, το οποίο θα αναλύει την ομοσπονδία και θα εξηγεί διάφορες έννοιες στον λαό όπως διζωνικότητα και πολιτική ισότητα ενώ θα αναλυει και τις διαφορές μεταξύ του ενιαίου κράτους και της ομοσπονδίας. Για αυτό το λόγο και εμείς σαν Εθνική Αντίσταση αποφασίσαμε να δώσουμε στον κύριο πρόεδρο μερικά στοιχεία και μερικές πληροφορίες για να τα χρησιμοποιήσει:

Εξ’ ορισμού, ο όρος Ομοσπονδία εννοεί την:
'' Ένωση περισσότερων του ενός ανεξάρτητων και αυτονόμων κρατιδίων, ώστε να αποτελούν μία και μοναδική κρατική υπόσταση, διεθνή προσωπικότητα και να διαθέτουν κοινό σύνταγμα και εσωτερικό δίκαιο(...) "

- Καταργεί την δημοκρατική αρχή «ένας άνθρωπος = μια ψήφος», εξισώνοντας έτσι το 18% των Τ/κ με 82% των Ε/κ.

- Δεν επιτρέπει την επιστροφή όλων των νομίμων κατοίκων στις ιδιωτικές τους περιουσίες και ιδιοκτησίες στη κατεχόμενη γη μας, δηλαδή των ανθρώπων που ζουν στη ίδια τους τη πατρίδα πρόσφυγες.

- Δεν κατοχυρώνει τα ανθρωπινά πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των κατοίκων του νησιού που είναι αριθμημένα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο

- Διαχωρίζει τον πληθυσμό σε γεωγραφικές ζώνες με βάση εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια, καλλιεργώντας και οξύνοντας τον ρατσισμό.

- Δίνει την ευκαιρία στους Τ/Κ να επιδιώξουν στο μέλλον απόσχιση και δυο κράτη, –οριστική διχοτόμηση- με πιθανό αποτέλεσμα ένα νέο πόλεμο.

Αυτά τα λίγα σημεία για αρχή. Ελπίζουμε το γραφείο πληροφόρησεις και να τα χρησιμοποιησει για την καλύτερη ενημέρωση του λαου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου