Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Οδοφράγματα: Τι θα γίνει επιτέλους;;;


Πάγια θέση του αντιομοσπονδιακού χώρου ήτανε το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Μια θέση η οποία χαρακτηρίστηκε ακραία μέχρι και φασιστική από τα ΜΜΕ και διάφορους ελεγχόμενους κομματικούς φορείς. Οι απόψεις του χώρου για ακόμη μια φορά επαληθεύονται.
Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο γεγονός με το οδόφραγμα του Λιμνήτη. Προσκυνητές προσπάθησαν να μεταβούν σε κατεχόμενη εκκλησία από το "ανοικτό" οδόφραγμα του Λιμνήτη όταν Τούρκοι φασίστες στρατιώτες προέβησαν σε εξωνιχιστικό έλεγχο και αυτό δυσαρέστησε τους κατοίκους αλλά και την πολιτική ηγεσία.
Άρχισαν όμως να ξυπνούν σιγά σιγά κάποιες τάσεις. Η Σημερινή σε δημοσίευμα είχε την άποψη για κλείσιμο των οδοφραγμάτων πράγμα στο οποίο κατηγορήθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες με άθλια επιχηρήματα. "Όλοι θα μας έχουν στην γωνία". Ενδιαφέρον έχει η απάντηση της Σημερινής έναντι σε όλους αυτούς. Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Θα είμαστε στην γωνία λόγω της άθλιας πολιτικής μας και της έλληψης διπλοματίας και όχι απλά γιατί θα κλείσουμε τα οδοφράγματα".
Το θέμα των οδοφραγμάτων ήρθε σαν βόμβα από τότε κατοχικό ηγέτη Ραουφ Ντεκτας. Ένω το ψευδοκράτος βρισκόταν σε παρακμή, οι Τ/κ (και έποικοι μαζί) διαδήλωναν για να ανοίξουν γιατί φτώχιναν εμείς το αποδεκτήκαμε. Απο τότε ας μας πει ένας τι καλό έχει φέρει αυτή η τιποτένια κατάσταση.
Βλέπουν οι πρόσφυγες τα σπίτια τους ξανά; Ναι τα βλέπουν υπό τουρκική κατοχή λεηλατημένα με 5-6 έποικουν να μένουν μέσα και κάποιες φορές να τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι ξένοι.
Άλλο "καλό" δεν νομίζω να έχει. Τα κακά είναι χιλιάδες όμως.
Το θέμα κατάντησε από Εθνικό να γίνεται: κοινωνικό με τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες και τα κιλά ναρκωτικών που φέρνουν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές. Οικονομικό με τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου να χάνουν πελατία λόγω των φτηνών (και από τις δύο πλευρές) προιόντων και πολλά άλλα τα οποία με ένα κλείσιμο των οδοφραγμάτων αυτόματα θα έχουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας και της φασιστικής κατοχής (του φασίστα Εθνικιστή Ταλάτ).
Ο ευέλικτος συνεχίζει το έργο του (αλήθεια πως μπόρεσε να ακυρώσει την συνάντηση του με τον σύντροφο;) καταλήγουμε και πάλι σε σχέδιο τύπου Ανάν και χειρότερο και η προπαγάνδα από τους επιτείδιους φασίστες Χαραυγήτες και Ακελικούς συνεχίζεται μέχρι εσχάτων! Μέχρις ότου διαστρεβλώσουν τα πάντα ας αντισταθούμε στον φασισμό τους και ας διεκδηκήσουμε την δημοκρατία και πάλι στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου