Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αποκλειστικό! Προπαγάνδα για τις εκλογές από "ανεξάρτητη" ιστοσελίδα


Την πρώτη στιγμή μας φάνηκε καλή αποκάλυψη από την εν λόγο σελίδα - μπλοκ. Έπειτα προβληματιστήκαμε και στο τέλος ανακαλύψαμε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη προπαγάνδα που διαφάνηκε στα χρονικά των μπλοκς.
Ο λόγος για την νέα σελίδα http://www.mavroprovato.com/. Μια σελίδα που φαίνεται να "ανάλαβε" την ενημέρωση κυρίως στα πολιτικά.
Ενημερωμένη επί καθημερινής βάσεως φαίνεται να υπόσχεται στον αναγνώστη κάθε μέρα νέα, εν σχέση με καυτά θέματα. Στην συγκεκριμένη μας περίπτωση είναι τα καυτά θέματα των εκλογών συνήθως που θέλουν την σελίδα να πρωταγωνιστεί.
Αν κάποιος δει λίγο την σελίδα θα δει κάπως αντικειμενικές απόψεις για το κάθε κόμμα. Παρόλα ταύτα η συγκεκριμένη σελίδα "αθόρυβα" καταφέρνει να περάσει αυτό που θέλει μέσω των "κτυπημάτων" που κάνει σε κόμματα της επιλογής του.
Στην συγκεκριμένη φάση το ΕυρωΚο "δεν άρεσε" στην συγκεκριμένη σελίδα και έτσι ανενόχλητοι κτυπούν μέσω πρωτοκλασάτης προπαγάνδας. Πραγματικά μας εντυπωσίασε όταν πιάσαμε τους εαυτούς μας επ αυτόφωρους να πιστέψουν μια είδηση η οποία απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα. Έπειτα μελετώντας πιο συγκεκριμένα καταλάβαμε ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση ήταν πραγματικά απάτη!
Εδώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το μπλοκ μας καμία σχέση δεν έχει ή στηρίζει οποιοδήποτε κόμμα, οι ιδέες του μπλοκ είναι καθαρά υπερκομματικές. Απλά μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός και θεωρήσαμε εξαιρετικά αναγκαίο για την κοινή γνώμη, για την σωστή διαμόρφωση της άποψης να επέμβουμε με αυτό τον τρόπο. Εξάλλου είναι γνωστές οι θέσεις μας για την απέχθειας οποιαδήποτε μορφής προπαγάνδας και ψέματος ειδικά όσον αφορά το κυπριακό.
Συνεχίζοντας, παρατηρήσαμε ότι στο δημοσίευμα της εν λόγο ιστοσελίδας στις 17 Απριλίου υπήρξε μια παραβίαση της πραγματικότητας και της αλήθειας. Πιο συγκεκριμένα ανοίξαμε την συγκεκριμένη συνέντευξη του εν λόγο πολιτικού προσώπου, την συνέντευξη εξάλλου που επικαλείται το εν λόγο άρθρο, και παρατηρήσαμε ότι ο εν λόγο πολιτικός είχε αντίθετες απόψεις στο θέμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα έλεγε και στην δημοσιογράφο "Πείτε μου ένα λόγο για να στηρίξω την ΔΔΟ"(!!!). Παρόλα ταύτα αν διαβάσει κανείς τον εν λόγο δημοσίευμα θα αντιληφθεί ότι πόρο απέχει από την πραγματικότητα το εν λόγο άρθρο.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ακριβώς τα αντίθετα γεγονότα απ' ότι ειπώθηκαν στην συνέντευξη και μάλιστα "βρίσκει" και ρήξη στο ίδιο κόμμα η οποία ακριβώς δεν υπάρχει!
Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν τον ενδιαφέρει το όνομα που θα πλαισιώνει τη λύση αλλά το περιεχόμενο. "
Στην συνέντευξη του αναφέρει: "(..)Τι είδαμε από τη ΔΔΟ διαχρονικά; Πρώτον, η μονή υπαρκτή (κατ’ αναλογίαν του υπαρκτού σοσιαλισμού) πρόταση ΔΔΟ ήταν το σχέδιο Ανάν. Δεύτερον, η απειλή για υπαρκτή πρόταση στη βάση της ΔΔΟ και με στόχο τη ΔΔΟ είναι αυτά που συζητά ο κ. Χριστόφιας στο τραπέζι των συνομιλιών, που συνοδεύονται από εκ περιτροπής προεδρία, παραμονή εποίκων και -άκουσον, άκουσον- οι περιουσίες των προσφύγων
να γίνουν μετοχές. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει
κάποιος που δεν καταλαβαίνει ότι η ΔΔΟ δεν μπορεί να αποτελέσει βάση, όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όταν ο
ίδιος λέει πως διαφορετικά την ερμηνεύουν οι Τούρκοι και διαφορετικά ο ίδιος; (..)"
Είναι επικίνδυνο μια σελίδα η οποία αυτοεπικαλείται ως πρωτοπόρα στην πολιτική (που αν δεν κάνω λάθος εμφανίστηκε πρόσφατα) να κάνει τέτοιου είδους προπαγάνδα για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο ή κόμμα. Αυτό πιστεύουμε έχει να κάνει άμεσα και με τις απόψεις της σελίδας.
Ειδικότερα, αρχίζουμε και υποψιαζόμαστε το γεγονός η σελίδα να θέλει να πετύχει κάτι εν όψει εκλογών, δηλαδή ότι έχει συμφέροντα να παίζονται πίσω από την σελίδα "μαύρο πρόβατο".
Αλλιώς δεν εξηγούνται τα δημοσιεύματα ενάντια σε συγκεκριμένο κόμμα μάλιστα με τεκμήρια αναληθή!
Καταδικάζουμε κάθε μορφής προπαγάνδας ειδικά μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων που μπορούν να διαμορφώσουν κοινή γνώμη και ελπίζουμε να μην συνεχίσουν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν.
Τέλος για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι παρουσιάζουμε ποιο κάτω την εφημερίδα για την κατεβάσετε και να συγκρίνετε με το εν λόγο άρθρο το οποίο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι γίνεται πολλή αναφορά μέσω σχολιασμών στην εν λόγο ιστοσελίδα.

Το άρθρο.
Η εφημερίδα (συνέντευξη στην σελίδα 24-25)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου