Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Η νοοτροπία των ηττημένων μυαλώνΣτην κοινωνία μας, στις μέρες μας, εκτός από την νοοτροπία της καταναλωτικής μας μανίας και ευμάρειας (που σήμερα βεβαίως πλήττεται ανεπανόρθωτα) έρχεται ακόμα ένα στίγμα να σημαδέψει τον τρόπο σκέψης το σημερινού Έλληνα. Αυτό δεν είναι άλλο από την νοοτροπία των ηττημένων και συμβιβασμένων μας μυαλών η οποία εφαρμόζεται σε κάθε ευκαιρία. 

Πιο πολύ όμως στέκομαι στις πολιτικές κυρίως απόψεις οι οποίες στους σημερινούς νεο-έλληνες κατάντησαν γραφικές μέχρι και γελοίες. Η νοοτροπία δηλαδή του ηγέτη έναντι των "μικρών" και "άμυαλων" ανθρώπων οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υμνούν τον ηγέτη και να τον χειροκροτούν. Να θαυμάζουν και να μην μιλούν. Να εκλέγουν και να μην εμπλέκονται οι ίδιοι στα κοινά με σκοπό να κρίνουν εάν η ψήφος τους ήταν ορθή ή λάθος. 

Η νοοτροπία λοιπόν αυτή ξεκινά από την πολιτική του "καλού παιδιού" στα εθνικά μας ζητήματα και καταλήγει στην παρουσίαση "ηγετών" (μεγάλων κατά τ' άλλα φυσιογωνμιών) με πλήρη έλλειψη τεκμηρίωσης της προσφοράς αυτών, με βασικό άξονα άποψης την προσκόλληση σε ιδιελογικές παροπίδες που διαχρονικά κλείνουν τα ματιά του ανθρώπου και τον οδηγούν στο ψέμα, στον φανατισμό και στην πολιτική παρακμή

Αυτήν η πολιτική παρακμή εξουσιάζει και σήμερα τις ζωές μας. Η πολιτική των μεγάλων "ηγετών" που χωρίς αυτούς θα ήμασταν ένα τίποτα, χωρίς αυτούς ο τόπος θα ήταν λειψός και πιο λίγος, χωρίς αυτούς οι ζωές μας θα ήταν μισές. Ενώ με αυτούς όλα γίνανε πιο καλά, οι ζωές μας είναι χαρούμενες, το εθνικά μας ζητήματα έχουν λυθεί, ο τόπος είναι ολόκληρος και ακμάζει. 

Η πολιτική ανηθικότητα που διέπει τον κάθε πολιτικάντη, γίνεται αποδεχτή από κάθε κομματόσκυλο του χειρίστου είδους και αναπαράγεται με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι λοιπόν η κατάσταση μένει στάσιμη χωρίς ουσιαστική αντίσταση και αντίδραση και ο υπόλοιπος λαός ο οποίος διαφωνεί ή έχει άλλη άποψη χάνεται στον στείρο φανατισμό και στις εμμονές, ψάχνοντας ελπίδες στους υφιστάμενους πολιτικάντηδες, που πατώντας επί πτωμάτων, και αγνοώντας κάθε αντίθετο επιχείρημα επιβάλλουν αυτό που θέλουν όποτε θέλουν με κάθε ευκαιρία. 

Ο λαός λοιπόν, ο λαός που διαφωνεί, πρέπει να αντιστέκεται. Πρέπει να διαδηλώνει, πρέπει να είναι στο δρόμο. Όχι όμως με γενικές επιδιώξεις που είναι δήθεν αποδεχτές από το πολιτικό σύστημα αλλά με συγκεκριμένες επιδιώξεις. Δεν πρέπει ο λαός να λέει έξω οι Τούρκοι απλά, αλλά να λέει και όχι στην ομοσπονδία, να λέει κάτω η κυβέρνηση που επιδιώκει αυτή την λύση και διαλύει τον λαό. Με κάθε ευκαιρία, με κάθε πολιτικάντηκη προστυχιά ο λαός πρέπει να είναι στο δρόμο. 10 - 20 - 30 ας είναι, φτάνει να είναι εκεί για να βλέπει και ο πολιτικάντης ότι αυτό δεν περνά έτσι εύκολα. Δεν είμαστε άβουλες μάζες ούτε ψηφοδέλτια, είμαστε άνθρωποι, Έλληνες που αγαπούμε τον τόπο και τον λαό και θέλουμε μια Ελλάδα μεγάλη και ελεύθερη, πραγματικά δημοκρατική.

Όπως λοιπόν οι Αυτόνομες Αντιομοσπονδιακές παρατάξεις ανάγκασαν τον Χριστόφια να μιλήσει για "ωραίους Έλληνες" που αντιμάχονται την Δ.Δ.Ο., όπως ανάγκασαν τον Αναστασιάδη να πει "αυτοί να μας προτείνουν τι λύση θέλουν" έτσι και σήμερα πρέπει να αναγκάσουμε τον Τορναρίτη να μας ρωτήσει για νέες προτάσεις, να τον κάνουμε να κάνει ησυχία για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου σε ένα όνομα ενός πολιτικάντη και να το βουλώσει όταν μιλά για την Κερύνεια. Αυτό δεν θα γίνει διά βίας. Εξάλλου αυτό γίνεται όταν ο λόγος είναι ανίσχυρος, αλλά θα γίνει διά του λόγου, διά του δρόμου, διά της εμπράκτου αντιστάσεως του Λαού. Οι ρουφιάνοι δεν έχουν χώρο στον τόπο που ποτίστηκε με ελληνικό αίμα, στους αγνούς αγωνιστές που θυσίασαν τα νιάτα τους για να είμαστε εμείς σε μια ελεύθερη πατρίδα, δεν έχουν χώρο στον τόπο 3000 χρόνων ελληνικής ιστορίας. 

Για να γίνουν όμως αυτά πρέπει να αντισταθούμε, κυρίως νοητικά. Να ερευνούμε να μαθαίνουμε, να προβληματιζόμαστε, να έχουμε όπως οι Αρχαίοι πρόγονοι μας κριτική σκέψη. Έτσι θα βάζουμε τον κάθε κομματικό στον τόπο του και εμείς θα κυριαρχούμε αλλάζοντας την νοοτροπία των ηττημένων μυαλών που σήμερα είναι μόδα και κυριαρχεί. 

Διαπερνώντας λοιπόν το παραλήρημα των τελευταίων ημερών θα πρέπει να απαντούμε με έμπρακτη αντίσταση στον δρόμο για το Έθνος και τον άνθρωπο για να κυριαρχήσει η νοοτροπία των ηρωικών μυαλών και των αντιστασιακών.


Καλή λευτεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου