Κυριακή 21 Απριλίου 2013

21η Απριλίου: Όχι στην Χούντα του τότε και του σήμερα


  


  21η Απριλίου 2013. Πολλοί δήθεν πατριώτες γιορτάζουν την επέτειο της επιβολής της χουντικής δικτατορίας στην Ελλάδα μας, την 21η Απριλίου του 1967, την άνοδο της Χούντας. Μιας χούντας η οποία προσπάθησε με κάθε τρόπο να καταπνίξει την ελευθερία της έκφρασης και βούλησης του Έλληνα πολίτη. Δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες συμπατριώτες μας που εξορίστηκαν στα νησιά, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από το χουντικό καθεστώς λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων και απόψεων. 

  Πραγματικά, προβληματίζει γιατί ακόμα υπάρχουν άνθρωποι και οργανώσεις που αναπολούν την δήθεν χρυσή, για τον Ελληνισμό, δικτατορία των χουντικών συνταγματαρχών. Προβληματίζει ακόμα περισσότερο το ότι όλοι αυτοί, κατονομάζουν τους εαυτούς τους υπερ-πατριώτες και αυτο-παρουσιάζονται ώς οι σωτήρες της Ελλάδας από την σημερινή κατάντια της. Γνωρίζουν όλοι αυτοί τις προδοτικές ενέργειες της χούντας; Γνωρίζουν ότι η χούντα των συνταγματαρχών έδωσε την εντολή για απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, πράγμα που ήθελε η Τουρκία μιάς και αυτό θα καθιστούσε την Κύπρο εύκολο στόχο για τα επεκτατικά της σχέδια; Γνωρίζουν ότι η χούντα ήταν αυτή που με το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, έδωσε την αφορμή στην Τουρκία για εισβολή στην Κύπρο 5 μέρες μετά; Άραγε γνωρίζουν τα πιο πάνω οι υμνητές του χουντικού καθεστώτος; Θα άρεσε σε όλους αυτούς τους «υπερ-πατριώτες» εάν τους καταδίωκαν, εάν τους βασάνιζαν, εάν τους στερούσαν την ελευθερία τους λόγω των απόψεων και πεποιθήσεών τους;
Το πιο σπουδαίο πράγμα, η πιο μεγάλη αρετή που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι η ελευθερία του. Ελευθερία πνευματική, εθνική. Κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, έστω και αν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων. Μόνο τότε ένα κράτος μπορεί να προοδεύσει. Μόνο όταν και ο τελευταίος άνθρωπος αυτού του κράτους είναι πραγματικά ελεύθερος. Ελεύθερος στον τρόπο που σκέφτεται, ελεύθερος στο να μπορεί να διατυπώνει τις σκέψεις του και τις απόψεις του, χωρίς να στιγματίζεται και να στοχοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση ή άλλους φορείς.

  21η Απριλίου 2012. Η κόκκινη δικτατορική νεο-χουντική “δημοκρατία” του Δημήτρη Χριστόφια και του “αριστερού” Ακέλ κοντεύει στο τέλος της. Το Ακέλ αποδεικνύεται άξιος κληρονόμος και συνεχιστής της πολιτικής που χάραξε και εφάρμοσε το χουντικό καθεστώς των συνταγματαρχών στην Ελλάδα του 1967-1974. Στην Κύπρο του 21ου αιώνα, στην Κύπρο του 2008-2012 παρατηρούμε το φαινόμενο των στοχοποιήσεων, ανακρίσεων και των συλλήψεων ατόμων τα οποία διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης του Δ.Χριστόφια και του Ακέλ. Να θυμίσουμε την σύλληψη συγκεκριμένων συμπατριωτών μας για τον λόγο ότι τόλμησαν(!!!) να μοιράσουν έντυπα ενάντια στο σύνταγμα της Ζυρίχης-Λονδίνου ανήμερα της 1ης Απριλίου. Να θυμίσουμε επίσης την σύλληψη του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, λόγω των επικρίσεών του και της αντίθεσής του στο καθεστώς του Δημήτρη Χριστόφια. Δεν ξεχνάμε επίσης την μαύρη λίστα στην οποία προστέθηκαν τα ονόματα πολλών συμπατριωτών μας λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. Δεν ήταν λίγες οι φορές οι οποίες αθώοι πολίτες οδηγήθηκαν στην καρέκλα των ανακρίσεων για διάφορα επεισόδια για τα οποία οι ίδιοι δεν είχαν κάν την παραμικρή ιδέα.

  Το δήθεν αριστερό Ακέλ, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όποιον έχει αντίθετη άποψη με το κόμμα και προχωρά σε προδοτικές και επικίνδυνες ενέργειες για την πατρίδα μας. Ο Δημήτρης Χριστόφιας, είναι αυτός που σε κοινή δήλωσή του με τον “αδελφό και σύντροφο” του, τον Ταλάτ, μίλησε για «συνεταιρισμό των δύο συνιστώντων στέιτς». Είναι αυτός που προσέφερε απλόχερα στο ψευδοκράτος την εκ περιτροπής προεδρία, την σταθμισμένη ψήφο και την αναγνώριση 50,000 εποίκων. Αποκορύφωμα της καταστροφικής πολιτικής του Ακέλ και της αναξιότητας της κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια, ο θάνατος δεκατριών συμπατριωτών μας μετά την φονική έκρηξη στο Μαρί. 

  Οι ανακρίσεις και συλλήψεις ατόμων λόγω διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων στην κόκκινη πενταετία της κυβέρνησης του Ακέλ, αποδεικνύουν την χουντική αντι-δημοκρατική και αναλεύθερη παιδεία με την οποία γαλουχούνται τα άτομα του συγκεκριμένου χώρου. Επίσης, πρόσφατο περιστατικό στην Κύπρο, όπου πελάτης εκδιώχθηκε απο αριστερό καφενείο λόγω του ότι διάβαζε διαφορετική εφημερίδα απο αυτή του κόμματος, αποδεικνύει τον χουντικό τρόπο σκέψης που διέπει τους ένθερμους υποστηρικτές του συγκεκριμένου κόμματος. Η τραγική ειρωνεία, είναι ότι το Ακέλ είναι το κόμμα το οποίο με κάθε ευκαιρία καταδικάζει την χούντα, την δικτατορία και τον φασισμό ενώ η κουλτούρα και η συμπεριφορά των στελεχών και μελών του είναι ακριβώς η ίδια, χουντική και φασιστική. Είναι το κόμμα το οποίο τολμά να βαφτίζει ώς εοκαβητατζή, χουντικό και φασίστα όποιον έχει διαφορετική άποψη από την δική του, όποιον είναι ενάντια στην ομοσπονδία, όποιον κρατά ακόμη την φλόγα της Ελλάδας ζωντανή στην καρδιά του, όποιον αγνό πατριώτη θέλει την ελευθερία της πατρίδας μας και την Ένωσή της με την μάνα Ελλάδα. Αυτό, είναι το “δημοκρατικό” και “αριστερό” Ακέλ.

  Ο Έλληνας της Κύπρου, όπως δέν ξεχνά το πόσα κακά προξένησε σε όλη την Ελλάδα η προδοτική χούντα των Αθηνών, έτσι δέν θα ξεχάσει και το δικτατορικό και φασιστικό καθεστώς του Δημήτρη Χριστόφια την πενταετία 2008-2013. Πρέπει ο κάθε ελεύθερος και συνειδητοποιημένος πολίτης, επιτέλους να ξυπνήσει και να καταλάβει το πόσα κακά έχει προξενήσει στον τόπο μας, όχι μόνο το συγκεκριμένο κόμμα, αλλά και ολόκληρο το κομματικό κατεστημένο το οποίο έχει οδηγήσει τον λαό μας σε άβουλους ψηφοφόρους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα και την τάση του για εξουσία. Χούντα 1967-1974, κόκκινη δικτατορία Ακέλ 2008-2013: Δεν ξεχνώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου